Gratis verzending, 14 dagen Gratis retourneren, één Gratis hervulring.
0

Je winkelmandje is leeg


Houd meer tijd over om te doen wat je graag doet.


Niemand vindt het leuk, toch moet het gebeuren. Het huishouden. Blij wordt je er vaak niet van, maar het is een noodzakelijk kwaad. Als het eenmaal weer is gebeurd, voelt het toch wel weer prettig. 

Maar aangezien er zoveel leukere dingen te doen zijn, is het wel zo prettig als die klusjes weer zo snel mogelijk achter de rug zijn. De meesten van ons hebben niet veel tijd om het huis te onderhouden, gelukkig hebben wij een paar simpele
 hacks om het wat sneller te laten gaan.






Lees zeker verder als jij ook zo'n hekel hebt aan de volgende klusjes:


  1. Afwas
  2. dweilen
  3. koken
  4. vuilnisklusjes



Laten we geen tijd verspillen en meteen tonen hoe je deze lastige taken in tijd kunt halveren:
 



1. Afwas: 

a. Spoel je borden, bestek, glazen, potten en pannen af meteen nadat je ze gebruikt hebt. Door dit te doen komen de restjes er nog gemakkelijk af en bespaar je een hoop tijd en moeite tijdens het afwassen.

b. Leg wat bij elkaar hoort, bij elkaar. Hiermee bedoel ik; stapel je borden op elkaar, je bestek bij elkaar, etc. Dit is niet alleen overzichtelijk, de afwas gaat er ook sneller door aangezien je dit niet meer tijdens het afwassen hoeft te doen.

c. Laat altijd een bodempje water met wat afwasmiddel in je gootsteen. Dit maakt het "aantrekkelijker" om je afwas te doen omdat je niet meer hoeft te wachten tot je gootsteen gevuld is met water. Ook maakt dit het gemakkelijker om de afwas in deeltjes te doen als dit iets is wat het aangenamer voor jou zou maken.

 



2. Dweilen

a. Leg alle verplaatsbare artikelen in de hoogte, bij elkaar. De stoelen, voetsteuntjes, vloerlampen, vuilnisbakken, maar ook je schoenen, kleren en alle andere items die mogelijk op je vloer rondslingeren. Leg ze allemaal op bijvoorbeeld een tafel zodat ze niet in je weg komen te staan tijdens het dweilen en je ze nadien gemakkelijk terug op hun oorspronkelijke plaats kunt zetten.

b. Hanteer een 'geen schoenen-beleid' in je huis. Hang een bordje in de inkomhal dat duidelijk vraagt om je schoenen uit te doen bij het intreden van jouw huis. Dit alleen zal een aanzienlijk effect hebben en zorgt ervoor dat je minder snel jouw huis zal moeten schoonmaken.

c. Verwijder hardnekkige plekken door met een nat doekje onder je voeten op de plekken te wrijven. Hardnekkige plekken zijn niet altijd gemakkelijk te verwijderen met een vloerwisser. Zo kan je soms lang en hard over dezelfde plek gaan wrijven, zonder je de plek ziet verkleinen. Door een natte doek onder je voet te leggen en even hard te wrijven, gaat de plek er meteen af en hoef je ervoor geen energie te verspillen.

 





3. Koken

a. 
Zet al de benodigde ingrediënten op voorhand klaar. Hiermee bedoel ik niet alleen je groenten, vlees en, aardappelen maar ook je peper, zout en andere kruiden. Als je graag een uitje gebruikt, snij deze dan ook al op voorhand, zo kan je ononderbroken je gerecht klaarmaken.

b. Kook in één keer voor de hele week. Neem een grote pot en vul hem helemaal met aardappelen in plaats van maar een kwartje te vullen. Hetzelfde kan je doen voor het vlees maar let wel op dat als je verschillende soorten bakt, dat ze op verschillende tijdstippen klaar kunnen zijn. Voor groenten kan je voor de ene dag je groenten koken, de andere dagen appelmoes of een andere voorgemaakte groente eten.

c. Maak gerechten klaar in één pan. Er bestaan veel gerechtjes die je met één pan kunt bereiden, neem een kijkje op het internet en je gaat er gegarandeerd tegenkomen die je lekker zal vinden!


 

 

4. Vuilnisklusjes

Voor de vuilnisklusjes zijn er niet veel life-hacks bekend. Echter bestaat er nu wel de Townew. Townew is een slimme (smart) vuilnisbak voor in je badkamer, slaapkamer en toilet. Samen met nog veel andere dingen, sluit de Townew je vuilniszak voor je af met slechts een druk op de knop, daarna ververst hij automatisch de vuilniszak voor jou. Dit halveert niet alleen de tijd van dit klusje, je komt ook nog eens veel minder in contact met bacteriën die je gezondheid kunnen schaden.