Gratis verzending, 14 dagen Gratis retourneren, één Gratis hervulring.
0

Je winkelmandje is leeg


Na het volgen van deze stappen hoef je je nooit meer zorgen te maken over de stank uit jouw vuilnisbak.


Stinkende vuilnisbakken zijn de hel voor elke bewoner van een huis. Gelukkig bestaan er effectieve manieren om je vuilnisbakken properder te maken, de nare geurtjes aan te pakken, en bacteriën weg te jagen.

Je prullenbak schoonmaken is een smerige klus, maar iemand moet het doen als je wilt dat je huis lekker en fris ruikt. Opgestapelde bacteriën in vuilnisbakken zorgen namelijk voor een afschuwelijke stank!

Hier is wat je nodig hebt om de klus te klaren:


  • Latex vrije handschoenen
  • Papieren doekjes
  • Vodden
  • Bleekmiddel of ammoniak
  • Allesreinigende schoonmaakmiddel
  • Schrobborstel met lang handvat
  • Water
  • Een mondmasker (als het ECHT stinkt)


Nadat je deze items hebt verzameld ben je helemaal klaar om je vuilnisbak een flinke reinigingsbeurt te geven. Hier zijn de stappen: 


1. Bescherm jezelf


Vuilnisbakken zijn de ideale broedplaatsen voor bacteriën en ander ongewenst ongedierte. Het is belangrijk om handschoenen te dragen wanneer je jouw vuilnisbak kuist, niet alleen voor de schadelijke bacteriën in je prullenbak, maar ook voor de desinfecterende middelen die je gebruikt. Als de geur bijzonder chemisch en ongezond ruikt, is het dragen van een masker en oude kleren aangeraden.

2. Vuilnisbak legen


Alles dat nog in de vuilnisbak zit er uit halen is de allereerste stap. Controleer hiervoor ook op insecten die mogelijk verbleven in je vuilnisbak. Verwijder op dit punt zoveel mogelijk vuilnis uit de prullenbak.

3. Spoelen


Voor het spoelen van je prullenbak, is de beste plek om dit te doen in je badkuip, of indien mogelijk, buiten. Als je buiten geen warm water hebt, is het beter om je warm water van binnen te halen dan dat je het met koud water doet. Vul ongeveer een kwart van de vuilnisbak met warm water.

4. Voeg het desinfectiemiddel toe

Voeg tussen één derde en één vierde bleekmiddel of ammoniak toe. Mix NOOIT de twee met elkaar, op deze manier creëer je dampen die je gezondheid kunnen schaden. Als je geen oude kleren draagt, kijk uit dat je geen vlekken op je kleren maakt, aangezien deze vlekken permanent zijn en je ze er niet meer uit kunt wassen.

5. Weken

Laat de prullenbak weken in het bleekmiddel of ammoniak voor ten minste 30 minuten. Als je vuilnisbak een zeer sterke geur achterlaat of erg vuil is, laat je hem beter nog wat langer weken zodat de bacteriële geur volledig weggaat en al het vuil en restjes grondig worden losgemaakt.

6. Schrobben maar


Gebruik een doek of een schrobborstel om alle oppervlakken van de vuilnisbak schoon te maken, zowel binnenin als de buitenkant, om eventuele geurtjes en resten te verwijderen. Vergeet niet om onder het deksel en onder de rand aan de bovenkant van de prullenbak te schrobben, waar bacteriën zich graag verstoppen. Zorg ervoor dat u grondig werk verricht, want een kleine hoeveelheid resterende bacteriën zal zich zeer snel terug verspreiden tot de hele vuilnisbak.

7. Verwijder het water


Giet het gebruikte water eruit en droog de binnenkant en de buitenkant van de vuilnisbak of laat het luchtdrogen. Het beste is om de vuilnisbak in de zon te laten drogen. De zon is een geweldige bacterie- en geurvernietiger. Zorg ervoor dat de prullenbak helemaal droog is voordat u het deksel terugplaatst. Vocht kan schimmel veroorzaken die dan weer een slechte geur veroorzaakt.


 


Na het voltooien van deze stappen zijn jouw vuilnisbakken weer geur en -bacterievrij voor minstens een maand.

Heb je helemaal geen zin, tijd of energie om jouw prullenbakken elke maand opnieuw te onderhouden, dan bestaat er nu ook de Townew.

.Townew is een slimme prullenbak met veel handige functies zoals automatisch openen en sluiten, de vuilniszak automatisch verzegelen en vervangen, maar ook is hij speciaal ontworpen om geuren binnenin te houden waardoor hij minder insecten aantrekt.

Deze functies zijn niet alleen veel hygiënischer en comfortabeler, ze besparen je ook nog eens tijd en energie die je dan weer kunt gebruiken om iets anders mee te doen.

De Townew komt weinig in contact met het vuilnis, wat er voor zorgt dat je hem weinig moet schoonmaken, en als het tijd is om hem schoon te maken, moet je alleen snel even over de bovenkant wrijven met een vochtig doekje.